HTML

A fogyás

Megmutatom neked tabuk és mellébeszélés nélkül az igazságot a fogyásról és segítek, hogy tényleg jól nézz ki.

Friss topikok

  • Beatrice888: na és még egy dolog, a citromos víz és almaecetes vízhez mit szólsz??? ajánlod? vagy semmi értelme... (2011.03.08. 21:55) A fehérje diéta
  • updatefogyok: Kár, hogy már nem írod a blogot, szerettem olvasni a tanácsaidat, véleményedet.... (2009.11.27. 21:13) A 90napos "diéta"
  • dundolka: @Trex: ok hidd el ezt tudom márhogy nem olvad:) de azt hittem hogy Te is nagy súlytól szabadultál,... (2009.07.23. 14:45) Na de ki vagyok Én?
  • dundolka: @Trex: akkor saját tapasztalt iditott arra hogy ennyire tájékozott légy? Én a diétám okán kezdtem ... (2009.07.22. 18:28) A súlyzós edzés
  • updatefogyok: Sajnos vannak, akik elhiszik. A 80 éves nagymamám kedvenc műsora a tv-shop, és nekem is folyton az... (2009.07.17. 14:02) TV shopos vackok

Linkblog

Archívum

Mi a baj a fogyókúrákkal és diétákkal?

2009.07.15. 10:51 Trex

Hogyha megnézel egy fogyókúrát vagy diétát, akkor azt látod, hogy minél rövidebb idő alatt minél több kilót leadni. Na, akkor most elmondom neked, hogy ez a világ legnagyobb marhasága. Ahhoz hogy ezt elfogadd, látnod kell, hogyan működik a „fogyás” ezekkel a diétákkal.

 A lényege mindegyiknek tulajdonképpen az, hogy kevesebbet eszel, vagy bizonyos dolgokat megvonsz magadtól. Kevés sót viszel be, de rengeteget iszol, hogy ne legyen éhségérzeted. Ráadásul különböző teák is fel vannak írva méregtelenítés címszó alatt.

Ezekkel a módszerekkel tényleg fogysz a súlyodból, mert ilyen tekintetből a mérleg nem hazudik. Ráállsz és kevesebb vagy 10kilóval, mint az elején. A lényeg, hogy tudod mi az a 10kiló?

Ezen diétákkal való súlyvesztés 3szakaszon megy keresztül. Az első az iszonyat mennyiségű vízvesztés. Az emberi test majdnem ¾-e víz. Azzal, hogy csökkented vagy épp abbahagyod a só bevitelét, ami megkötné a vizet és iszod a különböző teákat meg csodaszereket, amik tulajdonképpen vízhajtóként szolgálnak, az első pár nap alatt megszabadulsz rengeteg víztől. Ezután mivel nem viszel be elegendő mennyiségű és minőségű táplálékot és a vízkészleted is lecsökkent jön az izombomlás. A glikogén-raktáraid lemerülnek és izmaidnak nem lesz honnan táplálkozni. A szervezetednek energia kell és ezt az izmaidból fogja pótolni. Ezt hívják úgy, hogy izomvesztés. Ijesztő, nem?

Már lement legalább 9kiló a súlyodból, de a zsírból még egy deka sem. Itt kezdődik el a zsírból való fogyás, csak hogy ez egy lassú folyamat és nem is felgyorsítható, úgyhogy tulajdonképpen mire a végére érsz a diétának, leadtál tegyük fel 10kilót ebből MAXIMUM 2kiló ment zsírból. Ha tükörbe nézel, kisebbnek látod a hasad, mert rengeteg víztől szabadultál meg és a zsír alól sokat fogytál izomból, ami azt eredményezte, hogy kisebbnek TŰNIK. Valójában, ha megfeszíted a hasizmod és megfogod a zsírpárnákat felette, alig lett kisebb. Ráadásul teljesen le vagy gyengülve a végére, a közérzeted nem jó, sokkal fáradékonyabb vagy és a kondíciód rosszabb, mint valaha. Igazam van, ugye?

De most jön csak a legrosszabb, mert most, hogy végre végeztél ezzel a szörnyűséggel, a glikogén-raktárak feltöltődnek és a szervezeted felveszi a hiányzó vizet is. Megpróbálja regenerálni magát, amiből Te annyit fogsz észrevenni, hogy szépen lassan vissza”hízod” a leadott kilókat. Ráadásul a szervezeted hozzá volt szokva a „takarékossághoz” ezért próbál többet elraktározni, így még hízni is fogsz. Tehát a legvégére többet szedtél fel még súlyban is, mint amennyit leadtál.

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra diéta fogyás fogyás blog a fogyás blog

A bejegyzés trackback címe:

https://afogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr651247174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása