HTML

A fogyás

Megmutatom neked tabuk és mellébeszélés nélkül az igazságot a fogyásról és segítek, hogy tényleg jól nézz ki.

Friss topikok

  • Beatrice888: na és még egy dolog, a citromos víz és almaecetes vízhez mit szólsz??? ajánlod? vagy semmi értelme... (2011.03.08. 21:55) A fehérje diéta
  • updatefogyok: Kár, hogy már nem írod a blogot, szerettem olvasni a tanácsaidat, véleményedet.... (2009.11.27. 21:13) A 90napos "diéta"
  • dundolka: @Trex: ok hidd el ezt tudom márhogy nem olvad:) de azt hittem hogy Te is nagy súlytól szabadultál,... (2009.07.23. 14:45) Na de ki vagyok Én?
  • dundolka: @Trex: akkor saját tapasztalt iditott arra hogy ennyire tájékozott légy? Én a diétám okán kezdtem ... (2009.07.22. 18:28) A súlyzós edzés
  • updatefogyok: Sajnos vannak, akik elhiszik. A 80 éves nagymamám kedvenc műsora a tv-shop, és nekem is folyton az... (2009.07.17. 14:02) TV shopos vackok

Linkblog

Archívum

A 90napos "diéta"

2009.07.24. 09:57 Trex

Manapság nagyon népszerű módszernek számít a 90napos diéta. Még Édesanyám is ezzel „fogyott” le. Tehát volt szerencsém testközelből megfigyelni. Azonban a lehető legrosszabbak egyike. Hosszú távon hatástalan és iszonyú mód károsítja a szervezetet. Nézzük csak meg kicsit közelebbről.

A diéta lényege, hogy szétválasztod a táplálékot és minden nap egyfélét eszel. Első nap fehérje, második keményítő, melyet szénhidrát és gyümölcsnap követ. Havi egyszer gyümölcsnap után víznapot tartasz, mikor nem eszel semmit, csak vizet iszol. És reggelire mindig gyümölcsöt kell enni.

Na akkor mennyünk sorban. Első és legalapvetőbb, amit nem értek, hogy nem lát mindenki, a gyümölcs és a keményítő szerinted mi..?? Mert szerintem az szénhidrát, és mindenki szerint az, aki kicsit is ért hozzá. Tehát már most megcáfoltam a „szétválasztós” diéta alapját. Nem választasz szét vele semmit semmitől, csak a hülyeséget a józan paraszti észtől.

Második meglátásom, hogy reggelire gyümölcsöt enni? Amikor az ember gyomra amúgy is savas? Hát igen, biztos hatásos, ha hosszú távon a gyomorfekély a cél. Ilyenkor pont, hogy valami lúgos ételt kéne fogyasztani, ami semlegesíti a savat, na de mindegy.

Most érkeztünk el a kedvenc részemhez. Emlékszel mit írtam a fehérjék fontosságáról és arról, hogy az mire is szolgál tulajdonképpen? A fehérje táplálja az izmot, ami hiányában izombomlás következik be. Na, most akkor nézzük is meg, a szervezetben mi raktározza a fehérjét? SEMMI. Sajnálatos módon, a fehérjét az égadta világon semmi nem tudja raktározni, ráadásul egy átlagos emberi szervezet egyszerre maximum 50g-ot tud belőle megemészteni és hasznosítani. Tehát a szervezeted 3teljes napig szinte teljes mértékben fehérje nélkül hagyod 3hónapon át. Hát ez fáj. Ez nekem nagyon fáj, hát még szegény izmaidnak. Komolyan kérdem, normálisak ezek? Tudod Te, mennyit veszítesz izomból a végére. Várj, kitalálom, dehogy tudod! Hát…. jobb is! Itt újra fel kell tegyem a kérdést, miből akarsz fogyni? Izomból, vagy zsírból? Mert ha neked full mindegy, akkor csináld nyugodtan ezt a „diétát”.

Sajnálom, ez még mindig nem volt a vége. A gyümölcsnap lényege, hogy bármilyen és bármennyi gyümölcsöt lehet fogyasztani. A banán is gyümölcs ugyebár. Na, akkor elmondom neked, hogy 100g banánban van 24-25g szénhidrát. Ebből egy nagyobb adag és máris annyi szénhidrátot vittél be, ami mellett elképzelhetetlen a fogyás zsírból. Egyszerűen azért, mert rengeteg az energia, amit a szervezeted nem tud már mire fordítani, főleg, hogy még egy brutális izomvesztéssel is számolni kell.

Jaaa és a legszebb az egészben, hogy azt mondják tartós marad a fogyás. Egyértelmű, hogy tartós marad, hisz kilókat, hangsúlyozom súlyos KILÓKAT fogytál izomból, mire azt a szervezeted visszanyeri az rengeteg idő. 1év alatt egy jó genetikájú 100kilós férfi maximum 4-6kiló izmot tud felszedni kőkemény izomtömeg növelő edzés és brutális táplálkozás mellett. El tudod képzelni neked mennyi idő, mire visszanyered régi izomzatodat? Ha így vesszük, tényleg sikeres és tartós diétán vagy túl! Gratulálok hozzá!

1 komment

Címkék: fogyókúra diéta fogyás fehérje fogyás blog a fogyás blog 90napos diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://afogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr951264546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

updatefogyok 2009.11.27. 21:13:23

Kár, hogy már nem írod a blogot, szerettem olvasni a tanácsaidat, véleményedet....
süti beállítások módosítása